Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rissveds stängde bloggen efter sextrakasserierna – nu kommer uppföljningen: "De skickar penisbilder"

Jenny Rissveds stängde ner sin blogg på grund av sexistiska kommentarer.
Handbollsspelaren Linnéa Claeson väljer istället att sprida de meddelanden som skickas till henne.
– De skickar penisbilder, skriver att jag är sexig i korta shorts och att damhandboll är bra att runka till, berättar Claeson för KIT.se.

Mountainbikestjärnan och OS-guldmedaljören Jenny Rissveds valde att stänga ner sin blogg efter att ha tvingats motta flera sexistiska kommentarer.

– Om en man i min pappas ålder, en helt vanlig man med barn, ett vanligt liv, lägger kommentaren "fan, va snygg kropp du har" – jag förstår inte vad som händer i en sådan persons huvud. Det vill jag inte att andra ska se, då skäms jag. Så jag tar bort det, berättade Rissveds då i magasinet Filter.

Nu kommer uppföljningen. Handbollsspelaren Linnéa Claeson, till vardags i elitserielaget Skuru IK, har valt att starta ett Instagramkonto som synliggör sextrakasserierna.

– Det är en kamp mot att vi kvinnor hela tiden sexualiseras inom idrotten. Många skäms, men ansvaret ligger alltid på den som väljer att kränka någon, säger Claeson till KIT.se och ger några exempel på vad för typ av meddelanden som hon får skickade till sig.

– De skickar penisbilder, skriver att jag är sexig i korta shorts och att damhandboll är bra att runka till.

Enligt magasinet Filter går det inte en tv-sänd match utan att främmande män kontaktar Linnéa Claeson.

– Problemet finns inom alla idrotter och jag anser att det nu är hög tid att lyfta frågan och börja arbeta för en förändring, säger hon på sitt Instagramkonto och konstaterar:

– Kvinnliga idrottare sexualiseras och trakasseras ständigt samtidigt som våra idrottsliga karriärer inte tas på allvar.

Efter en match skickade en man dessa meddelanden till handbollsspelaren Linnéa Claeson.