Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rissveds fortsätter prisas – utsedd till Årets stjärnskott: "Superkul att jag lyckats slå mig in där"

Jenny Rissveds har utsetts till årets Stjärnskott 2016.
– Jag förstår att det är ett riktigt ärofyllt pris att få, det känns superkul att jag lyckats slå mig in där. Kul också att jag är den förste cyklisten att få priset, säger Rissveds i ett pressmeddelande.

Den 22-årige mountainbikecyklisten får utmärkelsen på grund av sitt oväntade OS-guld i Rio de Janeiro i somras. Trots att det har gått ett halvår sedan Jenny Rissveds OS-debuterade tog hem segern, finns det ständigt med henne.

– Jag påminns om det varje dag på något sätt. Det kan vara när jag tränar, att någon kommenterar det, att någon på stan säger något eller att jag blir taggad i bilder på sociala medier, säger Rissveds.

Årets Stjärnskott utses av Sportjournalisternas klubb Stockholm och Svenska Spel och har funnits sedan 1979.

Juryns motivering:

Jenny Rissveds fick under 2016 sitt stora publika genombrott då hon slog sig in i världseliten och tog hem OS-guldet i mountainbike. Efter att tidigare ha varit framgångsrik på juniornivå utklassade hon alla konkurrenterna i sin OS-debut på ett imponerande sätt. Segern hade en bragdartad stämpel då hon på träningen inför loppet kraschade och i finalen hoppade hennes kedja ur.

Mer om Jenny Rissveds:

Jenny Rissveds utsedd till Årets Postcyklist: "Vill tacka alla som tror på mig"

Jenny Rissveds prisades av kungen

Rissveds stängde bloggen efter sextrakasserierna – nu kommer uppföljningen: "De skickar penisbilder"

Jenny Rissveds blev årets Dalaprofil på Stjärngalan

Rissveds inför Idrottsgalan: "Jag har röstat på mig själv"