Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarens solresor snart slut

Rekordmycket regn och kyla har fått svenskarna att solsäkra
semestern tidigt i år. Nu är det brist på sista
minuten-resor.
- Det är rätt ont om platser, säger Peter Hellström på
Fritidsresor.

Annons
Nu solsäkrar många svenskar för semestern.

Vi drömmer om sol och sommar. Och kommer inte värmen snart finns det risk att svenskarna blir desperata. De senaste veckornas dåliga väder har redan påverkat reseförsäljningen.

- Utbetalningar av skatteåterbäring i kombination med regnrekord har satt rejäl fart på resebokningarna, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

De senaste två veckorna har deras bokningar ökat med femton procent. Och sista minuten-resorna är snart slut för de kommande veckorna.

- Efter midsommar brukar den riktiga högsäsongen slå till men i år har vi redan haft det i två veckor, säger Peter Hellström på informationsavdelningen.

Hög tid att boka

Fritidsresor har redan sålt åtta av tio resor i sommar. Populärast är Cypern, Kreta, Rhodos, Mallorca och Turkiet. Allra mest bokat är nyheten Menorca. Hur snabbt resorna nu går åt beror också på vädret. Regnar det runt midsommar brukar folk få panik och beställa sin resa så fort det går. Blir det däremot soligt tar man gärna det lite lugnare.

- Många går på semester efter midsommar. Då planerar man resten av sommaren och då plockas det snabbt ut bland resorna. Om det är en särskild vecka eller ett särskilt resmål man vill till ska man nog boka nu, säger Peter Hellström.

Mer läsning

Annons