Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter reguljärresor

Regn och kyla gör att mängder av svenskar bokar resor. Och de
som inte hittar en billig charterresa söker sig till
reguljärflyget. Många letar också redan nu resor inför hösten och
vintern.

Annons
Nu bokar vi resor också inför vinter och höst.

Det ser mörkt ut på semesterhimlen. Kyla, regn och minimalt med sol. Det gör att fler än vanligt tar chansen att åka i väg. Charterarrangörerna rapporterar om rekordförsäljningar - Ving har i dagarna sålt 42 procent fler resor i jämförelse med samma period förra året. Enligt Resia kan 37 procent av svenskarna tänka sig en sista minuten-resa.

- Det är ganska många som fortfarande har semesterplanerna öppna, och fortsätter regnet kan vi nog räkna med att trycket på resor till solen håller i sig, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia.

Många söker reguljärflyg

Efter den kalla midsommarhelgen ökade också sökningarna efter reguljärflyg rejält. Flygresor.se rapporterar om 70 000 sökningar dagligen jämfört med 50 000, som är det vanliga.

- Aldrig tidigare har så många människor sökt så många resor som den här veckan. Det beror delvis på att folk fått tillbaka på skatten och att det regnat så mycket, men det handlar även om en ökad prismedvetenhet hos konsumenter som lett till att allt fler väljer att söka efter den billigaste biljetten när de ska boka resan, säger Mikael Robertsson, vd på Flygresor.se

Fler letar långresor

Det är inte heller bara för sommaren vi bokar semester. Många söker nu efter vintern och höstens långresor. De mest populära destinationerna under rekorddagarna var Bangkok, New York, Phuket, Barcelona och Miami.

- Vill man hitta en billig flygbiljett i februari ska man avsätta tid nu på sommarsemestern för att boka. Allra bäst är det att söka efter flyg när det är varmt och soligt för då är konkurrensen om biljetterna mindre, säger Mikael Robertsson.

Här söker du reguljärflygbiljetterna.

Annons