Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Res till vulkanens inre

Letar du efter en äventyrlig resa? Vad sägs om att besöka en
vulkan - 120 meter ned i kratern. Här är tre resor för
våghalsar.

Annons
Vågar du besöka insidan av en vulkan?

Inuti vulkanen

Vulkanutbrott hör inte till det man vill vara med om. Men nu finns chansen att förstå mer av de mäktiga, lavasprutande bergen. Resebolaget 3H Travel erbjuder nämligen turister att besöka insidan av Thrihnukagigur. De menar att det är fullkomligt säkert, vulkanen har nämligen varit inaktiv i över 4 000 år. Turerna kommer att gå under sommarmånaderna, med fyra tillfällen om dagen mellan 15 juni och 31 juli. Man kommer bland annat att åka lift 120 meter ned i kratern. Besökarna måste ha någorlunda god kondition eftersom det också ingår att promenera cirka 2,5 kilometer inuti. Priset är 37 000 isländska kronor, det vill säga cirka 2 100 kronor.

Läs mer på www.insidethevolcano.com

Krävande klättring

Det är inte direkt en söndagspromenad  Carpe adventure erbjuder: en resa till bergtäta Himalaya och vandring i Mount Everest basläger. Där får turisterna möjlighet att utforska bergen och dalarna runt den majestätiska toppen. Ingår gör bland annat vandring till avlägsna kloster, ett besök i Kathmandu och inblick i Sherpa-folkets traditioner. Dessutom lär Kathmandu Environmental Education Project ut hur man vandrar med minimal miljöpåverkan. Från 8 171 kronor exklusive flygresa.

Läs mer på: www.carpeadventures.se

Bo bland björnar

Bo mitt i vildmarken bland björnar och vulkaner. Äventyrsresor tar med resenärerna till Kamtjatka, en halvö som tillhör Ryssland. Att bestiga vulkantoppar, bada i heta källor och spana på de stora kamtjatkabjörnarna är några av de äventyrliga aktiviteterna. Resan pågår under elva dagar. Med boende och helpension är priset från 47 800 kronor. Läs mer på www.aventyrsresor.se

Annons