Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Res till världens bokmässor

Bokmässan i Göteborg lockar tusentals bokentusiaster. Men
längtar du efter fler internationella litteraturmöten? Här är fem
andra bokmässor att resa till - världen över.

Annons
Bokmässa i Indien.

Wigtown, Skottland

Wigtown Book Festival

Wigtown är inte världens mest kända plats. Men den lilla staden i Skottland blev 1997 vald till landets nationella bokstad, något som visade sig bli en vitamininjektion. Både bokförsäljare och turister strömmade till och gjorde Wigtown till en oväntad plats för litteraturmöten.

När du har botaniserat klart bland de begagnade böckerna finns gott om platser att besöka i området, till exempel whiskydestilleriet Bladnoch och den pittoreska fiskebyn Isle of Whithorn.

Pågår från 28 september till 7 oktober. Läs mer på www.wigtownbookfestival.com

Jaipur, Indien

Jaipur Literature Festival

Vill du få en inblick i indisk litteratur? Mässan i Jaipur är södra Asiens största, och där deltar en mängd författare från länder som Indien, Afghanistan, Pakistan, Bangladesh, Butan, Sri Lanka och Burma. Den språkliga mångfalden står i fokus; Indiens rikedom av officiella språk och dialekter gör översättningen till en högaktuell och diskuterad fråga i landet. Festivalledningens förhoppningar är också att sprida fler röster från regionen, eftersom det främst är engelskspråkiga indiska författare som blir kända i resten av världen.

Även internationella författare deltar, förra året till exempel Michael Ondaatje, Salman Rushdie och Lionel Shriver. Festivalen är gratis och öppen för alla.

Från 24 till 28 januari 2013. Läs mer på: www.jaipurliteraturefestival.org

Vancouver, Kanada

Vancouver International Writers Festival

Vad utmärker kanadensisk litteratur? Det kommer att belysas på den 25-årsjubilerande bokmässan i Vancouver. Samtidigt passar man på att uppmärksamma den undersökning som Margaret Atwood skrev för 40 år sedan om sitt hemlands litteratur, Survival. Deltar i festivalen gör bland andra Kim Thúy, som skrivit den hyllade boken Ru, Nuruddin Farah och Marie Darrieussecq.

Från 16 till 21 oktober. Läs mer på: www.writersfest.bc.ca

Miami, USA

Miami Book Fair International

Stadens skolbarn är med och inviger denna åtta dagar långa bokfestival, som för 28:e gången pågår i Miami. De deltar sedan bland annat i storytelling, teater och möten med barnboksförfattare. Mässans höjdpunkt är annars Festival of Authors, där mer än 350 författare läser och diskuterar sina verk. Särskilt fokus ägnas också åt de latinamerikanska och spanska författarna.

Från 13 november. Läs mer på: www.miamibookfair.com

Frankfurt, Tyskland

Frankfurt Book Fair

Att botanisera bland böcker och föredrag på världens största bokmässa tar sin tid. Där ingår mer än 7 000 internationella utställare och 3 000 programpunkter. Men bara ett par dagar är vikta åt besökarna. Då kan du möta författare, gå virtuella bokpromenader och naturligtvis handla böcker.

För allmänheten: 13 och 14 oktober. Läs mer på: www.frankfurt-book-fair.com/en/

Annons