Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenya får nytt havsmuseum

Afrika ska få sitt första undervattensmuseum - i Kenya. Där ska
man kunna se djur som valhajar och havssköldpaddor. Men också gamla
skeppsvrak.

Annons
Havssköldpaddor är några av de djur man ska kunna se på undervattensmuseet i Kenya.

Indiska Oceanen har ett rikt liv under ytan. Nu ska besökare kunna studera det på närmare håll, när Kenya får sitt första undervattensmuseum. Det ska ligga vid kusten i Malindi Nationalpark och fokusera på marint liv. Havssköldpaddor, delfiner, djävulsrockor och valhajar är några av de djur man ska kunna beskåda, enligt resetidningen Wanderlust.

Dessutom kommer skeppsvrak att visas. Det finns cirka 35 stycken runt kusten i området och man har redan valt några som ska ingå i muséet. Tanken är att de ska förses med kameror och att besökarna ska kunna studera de rörliga bilderna. Elva av vraken har legat på havsbotten mer än ett halvt sekel, bland annat Highland Lassie som sjönk 1879.

Få länder

Museet ska också studera sambandet mellan marint liv och skeppsvraken, eftersom fiskar både äter mikroorganismer som fastnar på träet, men också använder vraken som en plats att bo på.

Planen är att museet ska öppna år 2014. Kenya blir då ett av få länder med ett undervattensmuseum, tillsammans med Storbritannien, USA och Kina.

Annons