Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Relationsdrama slutade i misshandelsdom

En kvinna i 40-årsåldern från Hedemora har dömts i Falu ringsrätt till dagsböter för ringa misshandel.

Enligt domen har kvinnan vid ett tillfälle i augusti förra året slagit en man i ansiktet. Hon har tidigare haft ett förhållande med mannen och de har också ett gemensamt barn. Händelsen inträffade utanför Hemköp i Hedemora och anledningen ska ha varit att kvinnan ansåg att mannen ljugit för henne vid ett tidigare tillfälle.

Kvinnan förnekar brott, och menar att hon inte slagit mannen i ansiktet. Men tingsrätten gör ändå bedömningen att kvinnan ska dömas för ringa misshandel till 30 dagsböter å 50 kronor.

Kvinnan var även åtalad för ofredande eftersom mannen påstår att hon har spottat honom i ansiktet, men frias från den åtalspunkten då tingsrätten inte anser att det går att fastställa att så var fallet.

Läs också: Här sker flest inbrott i Dalarna

Även mannen som blev misshandlad stod åtalad för misshandel, då kvinnan polisanmält honom för en händelse i februari förra året då hon menade att han bland annat ska ha tagit stryptag på henne. Det åtalet ogillades dock av tingsrätten, som inte anser att det inte finns tillräcklig bevisning för att styrka brottet.