Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga anmälningar mot mäklare förra året – lockpriser kan vara orsaken

Förra året anmäldes rekordmånga fastighetsmäklare till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI. I Dalarna har siffran ökat med mer än dubbelt så många jämfört med året innan.

I Sverige anmäldes förra året 416 mäklare till FMI. Det är en ökning med 37 procent om man jämfört med 2014, då 303 mäklare anmäldes. Nästan hälften av alla anmälningar glälde Stockholms län. Det visar statistik från Fastighetsmäklarinspektionen som Nyhetsbyrån Siren sammanställt.

Läs också (Plus): Faluborna tjänade mest på sina bostadsaffärer

– Det är så bostadsmarknaden ser ut. Den har varit het under en lång tid, det är många som vill flytta och skaffa sig ny bostad, efterfrågan är hög och det är hektiskt med en snabb budgivningsprocess, säger Thomas Carter, till Nyhetsbyrån Siren om ökningen.

Enligt honom är det främst så kallade lockpriser som ligger bakom de ökade antalet anmälningar.

Även i Dalarna har anmälningarna mot fastighetsmäklare ökat kraftigt. 2014 anmäldes endast fyra mäklare. 2015 hade den siffran minskat till tre stycken och förra året var det mer än dubbelt så många, tio stycken, som anmäldes.

Det innebär en ökning på 230 procent jämfört med året innan.

Läs också: Faluidyll, fjällutsikt och snickeri på köpet – här är Dalarnas mest klickade hus vecka 5