Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordhög omsättning för ATG – "Ett resultat av satsningar"

Omsättningen för AB Trav och Galopp (ATG) 2016 blev den högsta i bolagets historia. Tillväxten slutade på rekordhöga 7 procent.

Annons

– 2016 blev ett rekordår och är ett resultat av de satsningar vi gör för att öka kundupplevelsen och intresset för hästspel, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef ATG, i ett pressmeddelande.

2016 blev ett historiskt år för ATG med rekordomsättning.

Den nya rekordsiffran för det svenska spelets omsättning blev 13,3 miljarder kronor – en tillväxt om 5,9 procent.

Enligt ATG blev spelets nettoomsättning 4,1 miljarder kronor för 2016, en ökning med sju procent. Även nettoomsättningen blev den högsta i bolagets historia.

V75 Boost, Virtuell Racing och Top 7, samtliga nya produkter, har bidragit till rekordomsättningen.

– Våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, har de senaste åren valt att återinvestera i ATG i syfte att skapa större intresse för hästspel och förbereda bolaget för den kommande licensmarknaden. Våra nettokostnader är trots satsningen på nya produkter och tjänster fortfarande lägst i branschen, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATGs resultat, efter bidraget på 1,7 miljarder kronor till ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopp, är 8,6 miljoner kronor för året.