Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordhög omsättning för ATG – "Ett resultat av satsningar"

Omsättningen för AB Trav och Galopp (ATG) 2016 blev den högsta i bolagets historia. Tillväxten slutade på rekordhöga 7 procent.

– 2016 blev ett rekordår och är ett resultat av de satsningar vi gör för att öka kundupplevelsen och intresset för hästspel, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef ATG, i ett pressmeddelande.

2016 blev ett historiskt år för ATG med rekordomsättning.

Den nya rekordsiffran för det svenska spelets omsättning blev 13,3 miljarder kronor – en tillväxt om 5,9 procent.

Enligt ATG blev spelets nettoomsättning 4,1 miljarder kronor för 2016, en ökning med sju procent. Även nettoomsättningen blev den högsta i bolagets historia.

V75 Boost, Virtuell Racing och Top 7, samtliga nya produkter, har bidragit till rekordomsättningen.

– Våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, har de senaste åren valt att återinvestera i ATG i syfte att skapa större intresse för hästspel och förbereda bolaget för den kommande licensmarknaden. Våra nettokostnader är trots satsningen på nya produkter och tjänster fortfarande lägst i branschen, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATGs resultat, efter bidraget på 1,7 miljarder kronor till ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopp, är 8,6 miljoner kronor för året.