Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regnbågstrappan målas ännu en gång

"Hurra! Nu får vi måla trappan igen!" – så inleds beskrivningen av Falu Prides evenemang på Facebook där man uppmanar falubor att hjälpa till med att ännu en gång måla regnbågstrappan efter den senaste skadegörelsen.

Annons

Mer läsning för dig som Pluskund:

Näringslivschefen om förstörda trappan: "Det är jättetråkigt"

Nu kärleksbombas den nedstänkta trappan

Falu Prides ordförande om trappsabotaget: "Det kan vara riktat mot oss"

Förra helgen blev regnbågstrappan i Falun återigen utsatt för skadegörelse, då färg stänktes på den. Även den här gången ska nazister ha legat bakom skadegörelsen.

Under onsdagen sanerade kommunen trappan, vilket gjorde att lite färg släppte från den. Därför bjuder Falu Pride nu in alla som vill hjälpa till att måla trappan ännu en gång, någongting som man även gjorde efter förra förstörelsen.

Läs även: Faluborna samlas för att måla om regnbågstrappan: "Vi står emot hat"

På lördag klockan 10 kommer trappans färg att fräschas upp med hjälp av frivilliga. Falu Pride skriver i eventet på Facebook att alla är välkomna att måla, underhålla med musik eller teater eller komma dit med fika.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här