Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regiondirektören Tiina Ohlsson svarar på kritiken: "Ingen förtroendekris"

Regiondirektören Tiina Ohlsson vill inte hålla med om att det råder en förtroendekris för henne eller för den övriga ledningen på Region Dalarna. Hon vill inte heller kommentera kritiken om de hemliga tidkontrollerna.

Tiina Ohlsson anställdes som chef på Region Dalarna för ungefär ett år sedan. Den senaste tiden har det funnits ett missnöje bland delar av personalen och på tisdagsförmiddagen höll Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson stormöte på arbetsplatsen om detta. Kritiken har dels handlat om generella ledarskapsfrågor, dels om ett antal specifika händelser.

Att hon låtit göra en hemlig kartläggning av hur arbetstiderna hållits på en enhet är en. Detta är dock inget Tiina Ohlsson vill kommentera.

– Det är interna frågor som vi tar upp med våra fackliga ombud och på arbetsplatsträffar, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Facket bekräftar att det finns kritik, men vill inte kommentera i detalj.

Det finns även andra punkter där Tiina Ohlsson kritiseras för att ha brustit som chef. Ett exempel är att hon attesterat så kallade bluffakturor på nästan hundratusen kronor som Region Dalarna sedan betalat. Det misstaget sticker hon inte under stol med.

– Vi hade annonser ute där vi skulle rekrytera två chefer och det var detta fakturorna handlade om. Det upptäcktes på olika håll och vi har nu uppdaterat våra rutiner. Fakturorna utreds nu också för bedrägeri. Det är tråkigt att råka ut för det.

LÄS OCKSÅ: Ordförande Leif Nilsson: "Vi har bett personalen om ursäkt".

Tiina Ohlsson anklagas även för att ha blandat ihop sin roll som chef med sin privata verksamhet. Tillsammans med en anhörig driver hon ett företag som bland annat sysslar med yoga. DT har tagit del av ett kvitto som visar att en anställd ersatts av arbetsgivaren via friskvårdspengen efter att ha deltagit på en av Ohlssons yogaklasser. Någon jävssituation föreligger inte i detta, menar Tiina Ohlsson.

– Mitt yogaföretag är en av Leif Nilsson godkänd bisyssla. Inga särskilda förmåner utgår till medarbetaren för yogaverksamhet utan det är samma friskvårdsbidrag som utgår till alla. Jag blandar absolut inte ihop min chefsroll med min privata verksamhet.

Hon kritiseras också för att vara skriven och betala skatt i Stockholm trots att hon är chef för en regional tillväxtmyndighet. När det gäller kritiken om folkbokföringsort säger hon att hon under lång tid haft dubbla bostadsorter, av familjeskäl.

Hur ska ni vända denna förtroendekris?

– Det är ingen förtroendekris för ledningen i Region Dalarna.

DT har ett flertal gånger, men utan framgång, sökt Leif Nilsson, ordförande för Region Dalarna.