Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ratade LIF-backen inför superkvalet: "Det är konstigt"

 
Det sista slaget
Visa alla artiklar

Han spelade i Leksand så sent som i höstas men ratades, och hamnade i Mora IK. Nu ställs Matias Lassen mot sina gamla lagkamrater – och han längtar.
– Det är lite konstigt att stå på andra sidan, men det kommer inte göra någon skillnad när matchen börjar. Då är det krig, säger den danske landslagsbacken.

TV: Se heta eftersnacket med profiler från Mora och Leksand inför derbyrysaren i SHL-kvalet.

Matias Lassen var med på Leksands osannolika SHL-resa förra våren – och nu är han på väg att göra en ny sjuk SHL-resa med Mora.

Men, det blir mot sitt gamla lag Leksand, som han fick lämna i höstas.

Och, speciellt blir det.

– Det ska bli riktigt roligt.

– Det känns som att man bara kommer att spela bättre och motivationen stiger. Det känns också som att vi har mycket fart i det här laget som många motstånd har svårt att hantera, säger Matias Lassen.

Han trivs onekligen i Mora. Och på torsdagskvällen var det nästintill fullsatt i hemmahallen och det var en publik i extas.

– Det var magiskt. Det var riktigt riktigt kul. Så här bra har det inte varit förut. De här kvällarna är de man minns när det är sommar och det är långt till hockey.

Är det någon forward eller spelare i Leksand du är orolig för?

– Nej, inte någon speciell. Jag tänker inte på någon, men vi måste ha respekt för motståndet. Det är ett bra lag. Vi måste vara på topp, men samtidigt har vi allt att vinna och ingenting att förlora, de har allt att förlora och pressen på sig, säger Matias Lassen.

LÄS MER:

Bäckström: "Lystring, undantagstillstånd råder – nu avgörs LIF:s och MIK:s framtid!"

Simm: Mora kan skjuta bort Leksand från SHL i all evighet

Århundradets derby – men minns du de historiska slagen?