Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ras i tredje perioden förstörde Borlänges kväll

Borlänge förlorade något oväntat hemmamatchen mot Lindlöven.
– Så dåligt som vi gör det i vissa delar, så förtjänar vi inte att vinna matcher på den här nivån, säger BHF-tränaren Jeff Jakobs efter 3–4-förlusten.

Lindlöven började klart bäst mot ett hemmalag som såg ut att åka omkring och tänka något i stil med ”vad skönt med en lätt hemmamatch efter den tuffa Trojamatchen”.

Ett klantigt byte av Borlänge efter drygt fyra minuter utnyttjades effektivt av gästerna. Sam Perstedt skickade iväg en lång passning mot Anton Tano som i sin tur satte 0–1 via stolpen.

Direkt efter målet tog Borlänge time out.

Där framgick det tydligt att BHF-tränaren Jeff Jakobs inte var nöjd med inledningen, något som han lät hela hallen höra.

Möjligen höjde sig Borlänge något efter avbrottet, men Lindlöven kändes ändå vassare i resten av perioden och var även nära 0–2 med en styrning i ribban.

I den andra perioden tog Borlänge ännu ett steg i rätt riktning. Kvitteringen lät dock vänta på sig och kom först efter 14.15, då Jesper Persson, påpassligt placerad framför mål, vispade in pucken.

Borlänge vann skotten i perioden med 19–6 och hade varit i ledningen inför den sista om inte Charlie Torstensson hade storspelat i Lindlövens mål.

Matchen avgjordes sedan i början av den sista perioden då Lindlöven gick från 1–1 till 1–4 på 1.22. Borlänge ryckte visserligen upp sig och skapade viss nerv via två reduceringar, men kom aldrig närmare än till 3–4.

Tränare Jakobs var av förklarliga skäl mest nöjd med andra perioden.

– Då ryckte vi ändå upp oss och spelade som vi ska göra. Synd bara att vi inte gjorde fler än ett mål på 19 skott.

De åtta främsta går till play off och trots förlusten ser Jakobs ingen anledning till oro.

– Det är tuffa matcher i Allettan och man får börja i play off 1 oavsett om man kommer fyra eller åtta.

För Plus-kunder: Borlänge-tränaren om utskällningen som hela hallen hörde: "Såg ut som att vi hade köpt sittplatsbiljett"

Borlänge HF–Lindlövens IF 3–4 (0–1, 1–0, 2–3)

Första perioden: 0–1 (4.08) Anton Tano (Sam Perstedt)

Andra perioden: 1–1 (14.15) Jesper Persson (Jim Jakobs, Viktor Ehn).

Tredje perioden: 1–2 (3.11) Max Lalander (Markus Magnusson, André Astley Rydberg), 1–3 (3.37) Felix Lundqvist (David Berg, Sam Perstedt ), 1–4 (4.33) André Astley Rydberg (Max Lalander, Alexander Selin), 2–4 (5.35) Jonas Halvarsson (Patrik Elfsberg, Viktor Ehn), 3–4 (17.31) Nils Eriksson (Joel Källström, Mathias Wiklund).

Skott: 41–32 (10–13, 19–6, 12–13).

Utv, BHF: LIF:

Domare: Fredrik Stenerfelt.

Publik: 491.