Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rån mot apoteket i Djurås – "Hade pistolliknande föremål i byxlinningen"

Polisen fick på torsdagen klockan 16.58 ett larm om ett rån mot apoteket i Djurås, inom Gagnefs kommun.
Två personer greps senare under kvällen på annan ort misstänkta för rånet. Detta skedde efter en husrannsakan.

TV: Marika Pettersson, som är polisens yttre befäl, är på plats och berättar om rånet.

– Vi har ett ärende där, ett rån mot apoteket i Djurås, bekräftar vakthavande befäl vid polisen kort efter att rånet inträffat.

Polisen var snabbt på plats i Djurås.

Enligt de första uppgifterna var det en ensam person som kom in i apotekslokalen. Mannen ska ha haft ett pistolliknande föremål i byxlinningen, som personalen uppfattade situationen.

Han ska ha fått med sig en mindre summa kontanter och diverse medicinska preparat innan han sprang från lokalen.

Polisen på plats undersökte omgivningen och försökte via vittnesuppgifter få fram en bild av vad som hänt i samband med rånet mot apoteket.

Ett par timmar senare greps två personer misstänkta för rånet. Det var efter att man kopplat samman rånet med ett annat ärende som det beslutades om att göra en husrannsakan vid 19-tiden. Då greps en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Dessa

De misstänkta gärningsmännen, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, greps och fördes till polishsuset i Borlänge för förhör.