Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallymotståndet rekordtufft inför Daniel Röjsels SM-premiär

21-årige landslagsföraren Daniel Röjsel ser fram emot hektiska dagar i rallyns tecken med premiär i det svenska mästerskapet i Söderhamn nu på lördag. Tävlingen följs sedan av Rally Sweden, mer känt som "Svenska Rallyt", veckan därpå.

Annons

Efter ett test på 13 mil och cirka 10 mils tävlande i Norge känner sig Daniel Röjsel väl förberedd inför kommande utmaningar och ser med spänning fram emot att få komma ut på rallyvägarna igen.

– I år är vi inkörda på bilen redan från början och de frågetecken som fortfarande återstod efter förra vintersäsongen gällande bilens inställningar har vi rett ut.

– Jag har helt enkelt hittat hem bättre i bilen nu, berättar Daniel Röjsel.

Läs även: Röjsel uttagen i landslaget: "Positiv sak att tillföra i satsningen"

SM-premiären i Söderhamn nu på lördag och söndag visar ett tuffare motstånd än på länge i Daniels klass i J-SM. På lördag kör ekipagen om poäng i SM och kvalar till finalerna för att köra om medaljerna i Sprint-SM, som avgörs på söndagen.

– Av de 13 anmälda finns närmare åtta ekipage som har kapacitet att vinna mästerskapet i år. Det kommer bli tufft men det är så man utvecklas.

– I Söderhamn hoppas vi även att gå till final för att köra om medaljerna i Sprint-SM, men någon framskjuten placering där kan vi inte räkna med då alla 2-hjulsdrivna bilar körs i samma klass. Våra bilar i J-SM är egentligen inte konkurrenskraftiga nog för det, fortsätter han.

Läs även: Röjsel snuvades på topplaceringar – trots sex av sju etappsegrar

Starten i Rally Sweden blir den andra på raken för Daniels del. 2016 vann han tillsammans med ordinarie co-drivern, Nicklas Edvardsson, klassen för tvåhjulsdrivna bilar.

2017 siktar de på att göra en minst lika bra tävling och visa upp sig bland åskådarna i Värmland och Norges skogar.