Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallymotståndet rekordtufft inför Daniel Röjsels SM-premiär

21-årige landslagsföraren Daniel Röjsel ser fram emot hektiska dagar i rallyns tecken med premiär i det svenska mästerskapet i Söderhamn nu på lördag. Tävlingen följs sedan av Rally Sweden, mer känt som "Svenska Rallyt", veckan därpå.

Efter ett test på 13 mil och cirka 10 mils tävlande i Norge känner sig Daniel Röjsel väl förberedd inför kommande utmaningar och ser med spänning fram emot att få komma ut på rallyvägarna igen.

– I år är vi inkörda på bilen redan från början och de frågetecken som fortfarande återstod efter förra vintersäsongen gällande bilens inställningar har vi rett ut.

– Jag har helt enkelt hittat hem bättre i bilen nu, berättar Daniel Röjsel.

Läs även: Röjsel uttagen i landslaget: "Positiv sak att tillföra i satsningen"

SM-premiären i Söderhamn nu på lördag och söndag visar ett tuffare motstånd än på länge i Daniels klass i J-SM. På lördag kör ekipagen om poäng i SM och kvalar till finalerna för att köra om medaljerna i Sprint-SM, som avgörs på söndagen.

– Av de 13 anmälda finns närmare åtta ekipage som har kapacitet att vinna mästerskapet i år. Det kommer bli tufft men det är så man utvecklas.

– I Söderhamn hoppas vi även att gå till final för att köra om medaljerna i Sprint-SM, men någon framskjuten placering där kan vi inte räkna med då alla 2-hjulsdrivna bilar körs i samma klass. Våra bilar i J-SM är egentligen inte konkurrenskraftiga nog för det, fortsätter han.

Läs även: Röjsel snuvades på topplaceringar – trots sex av sju etappsegrar

Starten i Rally Sweden blir den andra på raken för Daniels del. 2016 vann han tillsammans med ordinarie co-drivern, Nicklas Edvardsson, klassen för tvåhjulsdrivna bilar.

2017 siktar de på att göra en minst lika bra tävling och visa upp sig bland åskådarna i Värmland och Norges skogar.