Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnar Carlsson, 17, tog SM-silver i viktkastning

Ragnar Carlsson, 17, stod för en imponerande prestation på Svenska mästerskapen i helgen.
Fem av hans sex tävlingskast är längre än hans gamla personbästa.

Annons

Viktkastning var första gren på programmet dag två som hölls inne i Växjö Tipshall. Efter första omgången gick 17-åriga Ragnar Carlson in som ledare på nya personliga rekordet 19.08.

Falu IK:s Ragnar fortsatte imponera och slog ut sitt gamla rekord i andra omgången igen: 19.25.

Tävlingen blev ett riktigt drama där placeringarna kastades om i nästan varje kast då atleterna slog varandra med minsta möjliga marginal. Ragnar satte personbästa i princip varje gång han kastade. I sista omgången slår Ragnar Carlsson till med 19.61 vilken i slutändan räckte till silver.

Vid damernas 60 meter häck kval så sprang Sofia Mossberg, Falu IK, in lekande lätt på 8,43, fjärde bästa tiden i försöket och onekligen chans på medalj i finalen. Men i finalen så gick det snabbare för dom andra tjejerna och Mossberg blev femma på tiden 8,53.

På damernas 60 meter slätt gjorde Falu IK:s Josefin Palm en fantastiskt fint kval lopp 7,73 som räckte hela vägen till final. Hennes första seniorfinal i SM-sammanhang. Åttonde snabbaste i Sverige.