Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnar Carlsson, 17, tog SM-silver i viktkastning

Ragnar Carlsson, 17, stod för en imponerande prestation på Svenska mästerskapen i helgen.
Fem av hans sex tävlingskast är längre än hans gamla personbästa.

Viktkastning var första gren på programmet dag två som hölls inne i Växjö Tipshall. Efter första omgången gick 17-åriga Ragnar Carlson in som ledare på nya personliga rekordet 19.08.

Falu IK:s Ragnar fortsatte imponera och slog ut sitt gamla rekord i andra omgången igen: 19.25.

Tävlingen blev ett riktigt drama där placeringarna kastades om i nästan varje kast då atleterna slog varandra med minsta möjliga marginal. Ragnar satte personbästa i princip varje gång han kastade. I sista omgången slår Ragnar Carlsson till med 19.61 vilken i slutändan räckte till silver.

Vid damernas 60 meter häck kval så sprang Sofia Mossberg, Falu IK, in lekande lätt på 8,43, fjärde bästa tiden i försöket och onekligen chans på medalj i finalen. Men i finalen så gick det snabbare för dom andra tjejerna och Mossberg blev femma på tiden 8,53.

På damernas 60 meter slätt gjorde Falu IK:s Josefin Palm en fantastiskt fint kval lopp 7,73 som räckte hela vägen till final. Hennes första seniorfinal i SM-sammanhang. Åttonde snabbaste i Sverige.