Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provspelaren stannar – tecknar tvåårsavtal med Dalkurd: "Jag vill vara med på resan"

Dalkurd spetsar truppen.
I dag presenterades Yukiya Sugita – som provspelat med klubben de senaste veckorna – för klubben.
– Målsättningen är glasklar, vi ska försöka ta oss upp till allsvenskan, säger japanen.

Yukiya Sugita – som för några år sedan hyllades av spanska backjätten Gerard Piqué, till vardags i Barcelona – har tidigare sagt att han vill stanna i Dalkurd.

För Plus-kunder: Japanske testspelaren om Dalkurd: "Jag vill stanna"

Och nu har 23-åringen får sin önskan uppfylld.

"Sugi", som yttern kallas, är klar för klubben. Det bekräftar Dalkurd på sin webbplats.

– Jag är jätteglad över att vara här, folket runt omkring är jättetrevliga och snälla. Sedan så kommer jag till ett duktigt fotbollslag som har mycket kvalité. Målsättningen är glasklar, vi ska försöka ta oss upp till allsvenskan och jag vill vara med på den resan. Hoppas att jag kan bidra med det jag kan och gärna ett par mål och assist, säger Sugita till sajten.

Sugita har tidigare spelat med Hercules i den spanska andradivisionen. Närmast kommer han från Pattaya United i Thailand.

– Vi får in en kille som är användbar på väldigt många positioner. En spelare som har en spelstil som bryter mönster som kan kombinera det med sin snabbhet, säger Sportchef Adil Kizil.