Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Propellerplan kraschade in i köpcentrum i Melbourne: "En väldigt, väldigt tragisk olycka"

Ett mindre flygplan med fem personer ombord kraschade in i ett köpcenter i Melbourne i delstaten Victoria i Australien, vid niotiden på tisdagsmorgonen lokal tid.

Annons

Lokala medier rapporterar att planet kom flygande i hög fart och på låg höjd innan kraschen, som orsakade en stor explosion. Kraschen inträffade en timme innan köpcentret skulle öppna och polisen i Victoria uppger att samtliga fem personer ombord omkom i kraschen.

Planet, med destination King Island nordväst om Tasmanien, hade just lyft från flygplatsen när två nödanrop skickades ut strax innan kraschen, skriver lokala 9News.com.au.

Ingen person på marken träffades av planet. Ett tjugotal anställda befann sig i butiken Spotlight när planet kraschade in i butikens lager på baksidan av byggnaden, men samtliga klarade sig utan skador och har erbjudits krishantering.

– Det verkar handla om en väldigt, väldigt tragisk olycka, säger Lisa Neville vid Victoriapolisen, till 9News.com.au.