Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem för Swedbank under dagen – kontouttag och e-handel drabbat

Det har under onsdagen varit problem med att använda bankkort via Swedbank.

Störningarna gällde till en början både när man skulle använda kortet i bankomat och e-handel, men nu ska det fungera i bankomater.

Aftonbladet rapporterar att det har varit störningar sedan midnatt. Det är oklart hur många kunder som är drabbade och det finns inte heller någon prognos för när felet kan vara löst.

Enligt Swedbanks hemsida går det att betala med bankkorten i de allra flesta fall i butiker och andra fysiska betalterminaler. Övriga banktjänster ska fungera som vanligt.

Enligt Aftonbladet så bevakar under kvällen polisen flera bankomater i Stockholm, Göteborg och Malmö då det ryktas om att obegränsade mängder pengar kan tas ut från bankautomater via kort från Swedbank.

Swedbank ska även ha vid 22-tiden stoppat alla uttag med deras bankkort.

– Som en säkerhetsåtgärd inför vi ett tillfälligt stopp för uttag med bankkort, säger Claes Warrén på Swedbanks pressavdelning till Aftonbladet. Han medger också att vissa kunder har kunnat tagit ut mer pengar från sina konton än vad de innehåller, vilket kan innebära att man får minussaldo på sitt konto.

Uppdatering klockan 01:30.

Polisen skriver på sin hemsida att inget brott ligger bakom bankomatproblemen.

Konstaterandet kommer efter att en överblick av händelser vid Swedbanks bankomater gjorts i framför allt region Syd och Väst.

"Problemen beror på ett tekniskt fel hos Swedbank, som nu är löst. Alla frågor om detta hänvisas till Swedbank", står det att läsa på Polisens hemsida.