Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Privata helikopterföretag slås ut"

Konkurrensverket prövar nu om ambulanshelikopter som drivs av landsting bland annat Dalarna är förenligt med lagen.

Svenska flygbranschens förbund har i sommar lämnat in klagomål till Konkurrensverket..

På tur att svara är kommunförbundet Svensk luftambulans där Landstinget Dalarna är en av tre delägare.

– Jag vill inte föregå mina ägares svar, men det är bra till hundra procent att det här utreds. Vi vill följa lagen och inte göra fel saker, säger Paul Carbonnier, förbundschef i Svensk Luftambulans.

En ambulanshelikopter är i gång i Karlstad med flygande besättning dygnet runt.

I november levereras två inköpta helikoptrar till Mora.

Sedan första juli är Västra Götaland med i förbundet med en ambulanshelikopter i Göteborg.

På sikt ska tio landsting gå med i förbundet. Meningen är att hela landet ska täckas upp med förbundets helikoptrar.

Jan-Olof Bergling, Svenska flygbranschens förbund, är mycket kritisk till att landsting bildar flygbolag i stället för att upphandla.

– Privata helikopterföretag finns redan och flera landsting har upphandlat ambulanshelikoptrar. Vi tycker att landstingen ska koncentrera sig på sitt huvuduppdrag, sjukvården, särskilt som vi vet att många landsting har dålig ekonomi.

Men landstingen har ju hand om ambulanserna på väg, varför inte också helikopterambulanserna?

– Det är mycket mer komplicerat med ambulanssjukvård. Det är en väldig skillnad. Det är mycket som ska till för att få fungerande ambulanshelikoptrar dygnet runt, säger Bergling.

Han ser allvarligt på att fler landsting är på väg in i Svensk Luftambulans. Tio ambulanshelikoptrar för 800 miljoner ska då köpas.

– Privata helikopterföretag slås ut. Ett par privata helikopterföretag har redan gått i konkurs.

Konkurrensen snedvrids då landsting kan skjuta till pengar från andra delar av sjukvården om ekonomin inte går ihop, fortsätter han.

– Helikopterföretag kan driva effektivare ambulansflyg. Man har inga ägare som kan stoppa in pengar i verksamheten om den inte går ihop.

Bergling anklagar kommunförbundet Svensk Luftambulans att locka över personal med högre löner.

– De får 30 procent högre lön än kollektivavtalet. En helikopterpilot får 75 000 kronor per månad och har kortare flygtider än hos privata helikopterföretag.

Hos Konkurrensverket har Flygbranschens förbund lagt fram sina skäl varför de klagar på Svensk Luftambulans. Luftambulans ska svara före 31 augusti.

– Jag kan inget säga om det här fallet. Ett liknande fall var Skellefteå kommun som startade busstrafik, säger Martin Bäckström, sakkunnig vid Konkurrensverket.

Konkurrensverket tog ärendet till domstol. Stockholms tingsrätt dömde Skelleftå att upphöra med trafiken och böter eftersom busstrafiken bröt mot konkurrenslagen.