Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pristagaren Per Harling förgyllde årets Wallinhögtid i Stora Tuna kyrka

Annons

INSÄNT: Nationaldagens mässa och Wallinhögtid i Stora Tuna kyrka blev ett välbesökt och storslaget arrangemang med inslag av mycket sång och musik.

Mässan leddes av kyrkoherde Per Henriksson Lerström och biskop Mikael Mogren predikade.

Biskopen, assisterad av Wallinsällskapets ordförande, Mona Engberg, överlämnande en medalj som bevis på valet av 2019: års pristagare. Den långa och varma applåden från kyrkobesökarna som mötte Per Harling kunde inte missförstås; Harlings texter och musik har djup folklig förankring.

I den musikaliska delen av mässan hade valts psalmer och musik med koppling till både Johan Olof Wallin och årets Wallinpristagare. Stora Tuna kammarkör under ledning av Anita Sundmark bjöd på ett välkomponerat sång- och musikprogram med Joachim Engberg som sångsolist och Eva Unosson, violin. Bengt Granstam ackompanjerade på orgel.

Wallindagen fortsatte med kransnedläggning vid Wallinmonumentet. Såväl Stora Tuna församling som Wallinsamfundet hade kransar. Samfundets sekreterare, Anders Litborn, höll tal och inbjöd till kyrkkaffe i prostgården, där Per Harling talade över ämnet ”Vad är en psalm?”

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips