Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Präst gästade RPG Avesta

Redan i januari tillfrågades Jörgen Eriksson om medverkan i RPG Avesta (Riksförbundet Pensionärsgemenskap). Att vara ute i god tid, ett halvår i förväg, för att göra ett terminsprogram hör till vanligheten. Nu hälsades han varmt välkommen tillsammans med musikerna Margareta Jernberg Olsson och Christine Nyman den 17 oktober i Pingstkyrkan.

De två inledde programmet med solosånger av Christine Nyman och pianoackompanjemang av Margareta Jernberg Olsson. Redan som liten fick Christine Nyman följa sin pappa på körövningar och som sexåring debuterade hon med solosång stående på en stol. Dagens sånger handlade om kärlek, den kristna kärleken.

Jörgen Eriksson berättade om sitt liv. Hans beundran och omtanke om sina forna släktingar gick inte att ta miste på. Ungdomsåren betydde mycket. I Vilhelminas fjällvärld med kyrkans unga och en betydelsefull diakon såg han storheten i Marsfjäll, Kultsjödalen och Fatmomakke. Stenmans konditori i Vilhelmina, förr ett måste, besöktes också. Detta ungdomsarbete som ledare betydde mycket för de ungdomar som deltog i lägren. Jörgen nämner även om arbete som präst på olika platser exempelvis på Mallorca. Där upplevde han baksidan av den tjusiga ytan som de anställda fick ta hand om. Genom stor arbetserfarenhet som bland annat postiljon och kyrkvaktmästare förstår han människor i samma situation.

Jörgen är en berättartalang som trollbinder sin publik och med mening bakom sångtexterna blev eftermiddagen en positiv upplevelse med fin samvaro vid kaffeborden.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel