Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva tecken från Anna Holmlund – men blir inte som förut: "Kommer sannolikt inte bli bra"

Anna Holmlund kommer inte att bli densamma när hon vaknar upp från koman efter den svåra kraschen i december. Däremot har hon visat positiva tecken på kommunikation.
– För mig är det här nog mer positivt än vad jag hade trott. Jag hade hoppats, men kanske inte vågat tro, säger landslagsläkaren Jacob Swanberg till DN.

Efter kraschen i Innichen i december, där Anna Holmlund föll, slog i huvudet och fick föras till sjukhus för en hjärnoperation har skicrosstjärnan ännu inte vaknat upp. Men det finns positiva tecken, och nu beskrivs medvetandegraden som låg efter att läkare de senaste dagarna sett tecken på basal kommunikation.

För Plus-kunder: Anna Holmlund svårt skadad under träningsåk – detta har hänt sedan kraschen

– Läget med Anna är lite svårt att tolka just nu. Man har sett vissa positiva signaler bara de senaste dagarna, men sen blir man osäker på om det är slump eller om det faktiskt är så att hon har kunnat kommunicera – inte verbalt, men med handtryckningar, blinkningar och sådana saker, säger skicrosslandslagets läkare Jacob Swanberg till Dagens Nyheter.

För Plus-kunder: Prisad som bäst i Medelpad – se Anna Holmlunds framgångsrika karriär i bilder

Holmlunds läge beskrivs fortfarande som allvarligt. De signaler får behöver inte vara medvetna handlingar från Homlund, men Swanberg beskriver ändå framstegen som ytterst positiva.

– För mig är det här nog mer positivt än vad jag hade trott. Jag hade hoppats, men kanske inte vågat tro, på den här typen av signaler, säger han till DN.

Läs också: Pappans känslosamma besked när Anna Holmlund prisades: "Känner vissa dofter"

Men trots landslagsläkarens positiva tongångar påminner han även om den dystra sanningen. Att inget kommer att bli sig likt för skicrossstjärnan efter den där kraschen i Innichen.

– Det är som en ny fas för de anhöriga nu. De har börjat förlika sig med att det här sannolikt inte kommer att bli bra. De får vänja sig vid att de inte kommer att få tillbaka Anna som den hon var tidigare, säger Swanberg.

Läs också: Anna Holmlund flyttad till ny klinik: "Går inte utfärda någon prognos"