Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poserade med gevär – nu välkomnas Northug av skidskyttelandslaget: "Självfallet"

Han petades av längdlandslaget och har varit på kant med norska skidskytteförbundet.
Efter att nu ha poserat med skidskyttegevär – välkomnas han till ett nytt förbund.
– Han skulle vara en profil, säger landslagstränaren Egil Krisitansen till VG.

Petter Northug visade upp sig med norska idrottschefen för skidskytteförbundet, Morten Aa Djupviks, gevär. Han utsågs också "på skämt" till förste reserv i landslaget i en tv-sändning.

Efter att han nu petats från landslaget, som han också flertalet gånger protesterat mot i olika sammanhang, väcktes frågan om han nu inte var intresserad av att byta sport?

– Om den flisan till fransman är här, ska jag i varje fall visa honom hur man åker skidor, säger han till sin egen tv-kanal och syftar på världsettan Martin Fourcade, enligt VG.

Sedan var det inte mer sagt om det hela av Northug i den artikeln, men däremot välkomnas han med öppna armar till skidskyttelandslaget.

– Självklart. Petter hade varit en profil för skidskyttetruppen, säger landslagstränaren Egil Kristiansen till samma tidning.

Men det är förstås inte helt enkelt att ta klivet över.

– Jag har skämtat innan om att det inte kan vara så svårt att pricka tavlorna, men det är faktiskt väldigt svårt. Det är mycket arbete bakom att vara stabil på en hög nivå.

Northug har också välkomnats av Emil Jönsson till det svenska skidlandslaget.