Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisskylt hittades hemma hos misstänkt klottrare – åtalas för skadegörelse och stöld

Efter ett tips från ett vittne lyckades en polispatrull gripa tre personer som nu är misstänkta för skadegörelse genom klotter. I en av de misstänktas hem hittades förutom en stor mängd sprejburkar en polisskylt som stulits från kommunhuset i Hedemora. Nu åtalas personerna.

Läs mer om klottervågen som pågick i Avesta i slutet av 2015 och i början av 2016:

Klottervågen upprör Avestaborna

Klotterattack på polishuset

Klotterräd i centrala Avesta i natt

Avestabo föreslår tipspengar för att stoppa klottret

Mäklare utsatt för klotter

26 mars i fjol fick polisen in ett tips från ett vittne som hade sett att fyra personer klottrade på Koppardalsbron i Avesta. När en polispatrull kom dit lyckades en person springa från platsen när den fick se poliserna.

De andra tre personerna, tre män i åldrarna mellan 30 och 40 år, greps och kördes till polisstationen i Avesta. Patrullen beslagtog även flera sprejburkar. Männen anhölls senare.

Polisen gjorde även husrannsakan i tre bilar som misstänktes tillhöra de tre männen. Även där hittades sprejburkar och skisser.

När polisen gjorde husrannsakan i en av de misstänktas hem i Hedemora hittades sprejburkar och färg och även en polisskylt som anmälts försvunnen från kommunhuset i Hedemora.

Polisen har bland annat säkrat färgstänk på de misstänktas kläder som skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys.

Under tisdagen åtalades de tre männen för skadegörelse. Två av männen erkänner brott medan den tredje nekar. En av männen som erkänner skadegörelse är även misstänkt för stöld alternativt häleri eftersom att han misstänks ha stulit en polisskylt som hittades i hans bostad. Mannen menar att skylten redan var nedskruvad när han tog med sig den hem. Den misstänkte har i förhör sagt att han skulle behålla skylten och att han skulle göra en sänglampa av den. Han har varken erkänt eller nekat till brott.