Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polishelikopter över Sala jagar värdetransportrånare – flyktbilen ska ha hittats i Heby

Polisen i Västmanland hjälper till i jakten efter rånarna i Enköping. En trolig flyktbil har hittats i Heby och en i Sala.
Tåg mellan Västerås och Sala har ställts in i samband med händelsen.

Ett vittne har berättat för Sala Allehandas reporter Niklas Storm att polisen kom gående med en gripen man.

– Efter en stund såg jag polisen med den gripnemannen. De såg ut att komma från perrongen, men det är oklart om det var så, säger Niklas Storm.

Obekräftade uppgifter gör gällande att det är två män som gripits.

– Det ska vara väldigt mycket poliser i centrala Sala. Om de söker någon mer rånare eller vittnet är oklart, säger Niklas Storm.

Enligt obekräftade uppgifter ska en annan misstänkt rånare ha gripits.

Det var tre rånare med automatvapen som slog till mot en värdetransport i Enköping vid 11-tiden på tisdagen.

Ett stort område spärrades därefter av i centrala delarna av Enköping och polisen sökte med helikopter. Senare ställdes också tåg in mellan Sala och Västerås och det var vid Sala station som ett troligt gripande genomfördes.

Polisen hade tidigare anträffad två troliga flyktbilar i Sala och Heby som indikerade att de fanns kring dessa områden.

– Vi kommer att ta två bilar i beslag. Den ena är anträffad i Heby och den andra i Sala. Sedan återstår att bekräfta att det är rätt bilar givetvis, säger Lars Sundin, RLC-befäl i Uppsala.

På vilket sätt är bilarna kopplade till rånet?

– Vi tror att de användes som flyktbilar. Anledningen till att vi misstänker det är att vi fått vittnesuppgifter. Bilarna kommer att plockas in för teknisk undersökning.

Västmanlandspolisen har hjälpt till i sökandet efter värdetransportrånarna.

– Ja, rånarbilen ska ha gått norrut och då blir Sala och Heby intressant för oss. Vi har även polispatruller på plats som hjälper till i sökandet efter värdetransportrånarna, säger Ivan Åslund LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Värdetransporten som utsattes för rånförsöket tillhör företaget Loomis. Rånarna kom inte över några pengar utan lämnade platsen innan rånet var fullbordat, enligt första uppgifter.

– Vi har flera poliser, bilar och hundpatruller som hjälper till i jakten, säger Linnea Hultberg befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Under eftermiddagen kunde två personer gripas vid Sala station, enligt obekräftade uppgifter.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android