Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens nya teori: "Kanske inte finns någon övergreppsfilm"

Natten mot söndagen våldtogs en kvinna av tre män i Uppsala – något som sändes live på Facebook. Polisen har ännu inte fått tillgång till filmen och börjar nu tveka på dess existens.
– Så länge vi inte har filmen så kan vi inte säga med säkerhet att den finns, säger kammaråklagare Pontus Melander till Aftonbladet.

Polisen har ännu inte fått någon film som visar den misstänkta gruppvåldtäkten i Uppsala. Nu tvekar de på om filmen verkligen finns.

– Tror du inte att både du och jag hade fått filmen om den hade funnits?, säger kammaråklagare Pontus Melander till Aftonbladet.

Två livesändningar

Flera personer har hört av sig och vittnat om två livesändningar i en sluten grupp på Facebook. I den första sändningen ses tre misstänkta gärningsmän förgripa sig på en kvinna, på den andra kommer polisen in och stänger av kameran.

Men trots att polisen uppmanat allmänheten att skicka in filmen har de själva inte sett någon filmsekvens som visar ett övergrepp.

Magnus Berggren, vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Uppsala, bekräftar att polisen tagit del av annat filmmaterial och någon stillbild – men inget på själva övergreppet.

Hur viktig är den här filmen i utredningen?

– Det är klart att den är viktig. Vi jobbar med alla medel vi kan för att få den, men än så har vi inte lyckats, säger han till Aftonbladet.

Tre män, födda 1992, 1996 och 1998, sitter anhållna misstänkta för gruppvåldtäkten.

Begärs häktade

De tre männen begärdes under tisdagen häktade, Två av männen begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt.

Den tredje mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Läs också:

Polisens vädjan efter gruppvåldtäkten i Uppsala som sändes live på Facebook: "Snälla sprid inte filmen"