Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen letade efter försvunnen man i Mora – påträffades sovande i sin bil

En man i 40-årsåldern var sedan fredagsmorgonen försvunnen i närheten av Gopshus i Mora. Han påträffades av polis sent på fredagskvällen.

Annons

Det är mannens anhöriga som kontaktat polisen och berättat att mannen sedan 7-tiden i morse inte hörts av, meddelar polisen.

Mannen är omkring 185 cm lång och har kraftig kroppsbyggnad, mörkt hår och eventuellt lite skägg. Vid försvinnandet bar han troligtvis en vit- och blårandig tjockare tröja. Mannen kan färdas i en grå Saab.

Polisen uppmanar alla som kan ha sett mannen att ringa till polisen på nummer 114 14. Skulle någon iaktta bilen eller mannen nu uppmanas man istället att ringa 112 och be att få prata med polisen.

Vid 21-tiden letade polisen efter mannen på flera platser i norra Dalarna.

– De har ännu inte hittat honom. Han sågs ju senast vid sjutiden i morse och har tillgång till bil så han kan vara i princip var som helst, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen.

– Vi försöker kontrollera de platser som han kan vara på, en plats har kontrollerats och där fanns han inte. Sedan är det ytterligare en plats i de norra länsdelarna man letar på.

Hur sökandet eventuellt fortsätter under kvällen och natten är enligt Christina Hallin ännu inte klart.

Strax innan midnatt meddelade polisen att mannen påträffats i närheten av Mora. Enligt uppgifter ska mannen ha funnits sovande i sin bil och kunde därefter omhändertas.

Det finns ingen brottsmisstanke i mannens försvinnande.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips