Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen hittade avsågat hagelgevär i lägenhet i Avesta

En 25 augusti stals ett hagelgevär hemma hos en man som bor i en by utanför Avesta. Nu kan stölden vara på väg att klaras upp.

Tre personer står åtalade misstänkta för inblandning i händelsen med geväret. En man i 20-årsåldern misstänks grov stöld och vapenbrott. Enligt åklagaren ska mannen ha tagit hagelgeväret genom att ta sig in i vapenägarens bostad, vilket räknas som grov stöld. Han ska också innehaft vapnet utan att ha rätt till det. Det ses som vapenbrott.

En annan man, som även han är i 20-åldern, misstänks för att ha kört den förste mannen på moped till och från huset där vapnet stals. Han ska också ha tagit hand om hagelgeväret efter stölden.

Den tredje åtalade, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks ha förvarat ett avsågat hagelgevär i ett bostadshus i centrala Avesta, tillsammans med mopedföraren. De två misstänks för grovt vapenbrott. Polisen hittade ett avsågat hagelgevär, gevärspipa och ammunition hos de två.