Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plars dementerar: "Jag har inte sett några miljoner"

Sportbladet har rapporterat om att Leksands IF ska ha fått tillskott i värvningskassan med 6-7 miljoner kronor. Det dementerar dock VD:n Christer Plars.

– Jag har inte sett några 6-7 miljoner som media rapporterar om.

Annons

TV: Allt inför Gävledaladerbyt – se vårt uppsnack i repris

Sportbladet rapporterade tidigare under torsdagen om att Leksands IF skulle få större tillgångar att värva för, närmare bestämt 6-7 miljoner kronor. Pengarna ska enligt uppgift till Sportbladet komma från sponsorer, rika Leksandsvänner och medlemmar. Detta är dock inget som Leksands VD, Christer Plars, vill kännas vid.

– Jag har inte sett några 6-7 miljoner som media rapporterar om.

Det finns inga sådana miljoner att använda för er?

– Nej, det gör det inte.

Om ni hade haft de här pengarna, vad hade ni spenderat dem på?

– Jag har inte funderat på pengar jag inte har eller vad jag ska göra med dem. Det är svårt att ha det som fokus.

Har ni haft något mötet om att det behöver köpas in fler spelare?

– Det är klart att sportrådet jobbar varje dag för att se hur marknaden ser ut. Vi tittar på, exempelvis, att ge William Wikman mer speltid, att låna ut honom till Västerås i ett par matcher. Fredrik Forsberg var ner till Oskarshamn och fick ett par matcher, så det är ett dagligt arbete med att se hur marknaden ser ut med det vi har och det vi inte har.

Christer Plars säger dock att den ekonomiska sidan av Leksands IF går väldigt bra, allt följer enligt de riktlinjer som styrelsen presenterade under början av 2016. Intäkterna ligger över budget och kostnaderna ligger i linje med det förväntade.

– Det går väldigt mycket som vi tänkt. Vi har fått väldigt tydliga riktlinjer från styrelsen i början av det här året. Vad vi ska ha för intäktsmål, kostnader och vad vi ska ha för spelartrupp och kostnad för den då. Vi har följt planen precis.