Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Pirrigt i kroppen" – Hansdotter riktigt peppad inför mästerskapet

Tidigare i veckan rapporterade Sporten om att alpina guldhoppet Frida Hansdotter hade vurpat i slalombacken. Men under ett snack med henne om tumskadan kom det fram att hon är i riktigt bra form.

Just nu är Slalomdrottningen Frida Hansdotter på uppladdningsläger i Watles, Italien. Om drygt en vecka är det dags för VM-tävlingarna St Moritz, Schweiz. Då vurpar Hansdotter ordentligt i backen och drar på sig en skada på tummen. Men det var inte så farligt som rubrikerna förmedlade, menar Hansdotter.

(+) För plusläsare: TV – Hansdotter om skadeläget

– Man slår i händerna i slalom och storslalom ibland. Jag är ganska van att ha ont i tummarna, försäkrar slalomdrottningen när sporten får tag på henne för en telefonintervju.

Anledningen till att tumskadan blåstes upp: Media var på plats i backen.

– Det blev nog lite större än vad det var. Vi hade mediadag i dag (läs onsdag) och de råkade vara på plats just när det hände.

Läs också: Sporten sänder live från Kristinaloppet och Engelsbrektsloppet

Mikaela Shiffrin din största konkurrent, hur ska du slå henne?

– Hon är en talang utöver det vanliga och hon har både OS och VM-medaljer i bagaget. Men jag ska fokusera på mig själv och göra det jag ska med mina tekniska mål. Om jag håller mig ganska lugn så får hoppas att det går vägen. Ut och köra min åkning och så får vi se hur längt det räcker.

Förutom tummen, hur känns det i kroppen?

– Jag börjar känna av VM-stämningen, jag tycker mästerskap är fantastiskt roliga. Det börjar bli pirrigt i kroppen och jag vill komma till St Moritz. Samtidigt är det skönt att ha fyra fem träningsdagar med bra möjligheter att finslipa på formen.