Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pierre fick gratulera 14 nya spelmiljonärer i länet – "Alltid lika roligt och spännande"

Vi är många som skulle vilja ha ett samtal som börjar:
"Hej, Jag heter Pierre Jonsson och är vinnarambassadör på Svenska Spel"...
14 personer i Dalarnas län fick under 2016 en påringning från Pierre Jonsson.
14 nya miljonärer som totalt vann 55 miljoner kronor.

Den totala vinstsumman för regionen uppgick förra året till 285 miljoner kronor.

2016 var ett kanonår med nästan en miljonvinst per dag i snitt. En hel del att göra under fjolåret med andra ord, säger Pierre Jonsson, i ett pressmeddelande.

– Att få vara med på våra miljonvinnares resa från första samtalet är alltid lika roligt och spännande. En stor del av samtalen handlar också om ett ansvar med utgångspunkt från våra vinnare och situationen som nybliven miljonär, fortsätter vinnarambassadören.

Spelen som genererade flest antal miljonvinnare i Dalarna var Triss och Lotto med 4 miljonvinster vardera, följt av Skrapspel med 2 miljonvinster.

– Att Triss och Lotto hamnar i topp är ingen överraskning, det är så det brukar se ut även på nationell nivå, säger PierreJonsson.

Topp-tre när det gäller miljonvinster var Stockholm (70 miljonärer), Västra Götaland (62) och Skåne (48).

Svenska Spel har också gjort en undersökning vad vinnare skulle göra för eventuell storvinst. Den visar att hälften av svenskarna skulle prioritera att betala av sina lån vid en mångmiljon-vinst, därefter skulle man använda vinstpengar är resor, följt av att skänka pengar till släktingaroch/eller vänner.