Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pichlers sågning efter svenska VM-fiaskot: "Jag är arg"

Det lyfter inte för de svenska damerna i årets skidskytte-VM.
I dag blev bästa svenska 44:a och föbundskapten Wolfgang Pichler var upprörd efter loppet.
–Det var dåligt. Kanske pressar de dig själva för mycket, men vi kan bara säga att det var dåligt i dag. För det var inte dåliga förhållanden, säger Pichler SVT Sport efter loppet.

De svenska damerna lyckades inte leverera på VM:s individuella distanslopp över 15 kilometer på onsdagen. Varje bom resulterade i en straffminut och för Sveriges damer blev det många: totalt 15 stycken.

Mona Brorsson blev bästa svenska, hon sköt två bom och slutade på 44:e plats. Men det var ändå Hanna Öberg, som sköt fem (!) bom, som uppmärksammades av SVT:s experter.

– Jag vill ändå lyfta Hanna Öbergs åkning. Det är bra för hennes självförtroende. Hon kan tänka: Hallå skjuter jag fullt, då är jag på pallen, säger SVT Sports expert Björn Ferry om Öberg som slutade 55:a.

– Jag måste också lyfta henne. Hon skjuter väldigt fort och på något sätt så känner jag att det är ändå okej. Hon kör sitt tempo och om man ser det på ett lite längre perspektiv så är det bra. Då kommer hon vara längre upp i resultatlistorna, säger SVT Sports expert Magdalena Forsberg.

Men förbundskapten Wolfgang Pichler kunde inte glädjas åt Öbergs åkning.

– Det är fem bommar, det är dåligt. Jag är arg.

Anna Magnusson, sköt fyra bom och slutade 59:a. Emma Nilsson slutade 67:a efter fyra bom.

Pallen:

1) Laura Dahlmeier, Tyskland, 1, 41.30.1

2) Gabriela Koukalova, Tjeckien, 1, +24,7

3) Alexia Runggaldier, Italien, 0, +1,45,6