Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pianisten Henrik Berg från Rättvik spelar Chopin med Dalarnas orkesterförening

Annons

Dalarnas orkesterförening spelar verk av Chopin och Bizet i Kristinehallen i Falun på lördagen, tillsammans med solisten Henrik Berg från Rättvik.

Den först tilltänkte solisten fick muskelproblem i sina handleder och var tvungen att lämna återbud. Då ryckte Henrik Berg in, som med kort varsel studerat in den virtuosa pianostämman.

Henrik Berg är född och uppvuxen i Rättvik och började spela piano tidigt. Han gick på Musikkonservatoriet i Falun och fortsatte sedan på Musikhög- skolan i Stockholm och tog diplom vid Edsbergs Musikinstitut. Efter att ha bott och verkat i Tyskland ett par år, har Henrik nu återvänt hem till Dalarna och en tjänst som kantor i Boda utanför Rättvik.

Mats Åberg är dirigent och programmet består av Symfoni nr 1 i c-dur av G Bizet, samt Pianokonsert nr 2 i f-moll av F Chopin.

LÄS MER: Nu har Henrik Berg hittat hem – börjar som kyrkomusiker i Boda