Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petterson Wentzel utsatt för näthat från Leksandssupporter – och hans svar är helt klockrent: "Försöker undvika kött"

Ibland rinner det över för upprörda supportrar.
Det fick HV71:s Fredrik Pettersson Wentzel uppleva efter segermatchen mot Leksand i går.
I ett meddelade på Facebook kallades målvakten bland annat för "hora" och "tjockis".

Annons

Förre Almtuna- och Timråmålvakten Fredrik Pettersson Wentzel, numera i HV71, utsattes efter matchen mot Leksand i går (seger till HV71, 2–1) för näthat på sin Facebook.

LÄS MER: Domare utsatte Bibic för hatattack efter matchstraffet – fråntas alla sina matcher direkt

En användare och upprörd supporter till Dalalaget behövde få utlopp för sin frustration över förlusten, och beslutade sig för att ta tag i saken.

Den här gången betydde det att skriva ett privat meddelande till Pettersson Wentzel på målvaktens Facebooksida, och där använda några – mindre – väl valda ord.

LÄS MER: Domaren talar ut efter hatattacken mot Almen Bibic: "Se inte mig som en rasist – ber om ursäkt för det dumma"

Bland annat kallar användaren – som bär en Leksandströja och håller upp en Leksandshalsduk på sin profilbild – Pettersson Wentzel för "jävla hora", "jävla tjockis" och uttrycker sitt hat för för burväktaren.

Pettersson Wentzel valde att publicera meddelandet på sin Instagram, och han gjorde det med ett klockrent svar:

"Tjena. Härlig passion du har för ditt Leksand. Det är synd att du kanaliserar den på det här sättet. Jag känner en liknande passion för HV71 och kommer fortsätta göra allt jag kan för att hjälpa den föreningen till framgång. Enligt min uppfattning är verkligheten så att desto hårdare du jobbar, desto mer tur får du. Angående att jag är fet och äter julskinka så försöker jag undvika kött så mycket som möjligt och just julskinka äter jag inte alls. I dagens värld och samhälle är det just den här typen av språk och uttryck som vi klarar oss mycket bättre utan. Leksand har i övrigt fantastiska fans så min förhoppning är att du framöver väljer att använda din passion för att stötta och hjälpa ditt favoritlag. Kram", skriver Pettersson Wentzel som bildtext.