Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter Northugs hån mot Sverige: "Det är en svensk kollaps"

Petter Northug slutade åtta på femmilen i Lahtis.
Efteråt hånade han de svenska åkarna, som alla kom i mål efter norrmannen.
– Det är en svensk kollaps att ingen slår mig i femmilen med tanke på min uppladdning, säger han till Sportbladet.

Petter Northug hade inget roligt världsmästerskap i Lahtis och blev utan medalj, samtidigt som den norska herrtruppen inte tog något guld på de individuella distanserna.

När femmilen avslutade mästerskapet under söndagen var Northug tillbaka i Finland efter att han åkt hem tidigare under veckan.

Och efter att han varit med längst fram fick han ett par hundra meter före mål släppa de allra snabbaste och fick nöja sig med en åttondeplats.

En placering som var bättre än alla svenska åkare, vilket så klart inte gick Northug förbi.

– Det ska inte vara möjligt. Det är en svensk kollaps att ingen slår mig på en femmil med tanke på den uppladdning jag haft, säger Northug till Sportbladet.

Precis som Northug lämnade Calle Halfvarsson VM under veckan, något Northug tyckte var bra då Halfvarsson enligt norsken inte hade något på VM att göra.

Samtidigt var han kritisk mot både den norska och svenska insatsen på VM.

– Både Norge och Sverige är för dåliga. I Norge tar vi inte ett enda individuellt guld på herrsidan. Det är för dåligt. Och i Sverige tar ni ingen individuell medalj på herrsidan. Det är en kollaps från båda, säger Northug.