Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Hultqvist blir kvar i regeringen

Artikel 8 av 12
IT-skandalen på Transportstyrelsen
Visa alla artiklar

Statsministern: Missförtroendeförklaringen oseriös

SÅ KÖPER DU PLUS

LÄS MER:

[+] Hultqvist: "Processen har haft drevets form"

[+] Dalapolitiker om kravet på Hultqvists avgång – Bohlin: "Måste utkrävas politiskt ansvar"

Åkesson & Busch Thor vägrar blidkas: "Hultqvist ska bort"

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) får fortsatt förtroende av statsminister Stefan Löfven, trots misstroendeförklaringen mot försvarsministern.

–Anna Kinberg Batra och Jimmie Åkessons hot om en misstroendeförklaring är helt oseriöst! Nu är det upp till riksdagen och varje enskild riksdagsledamot att ta ställning. Den som menar att Peter Hultqvist verkligen ska lämna sitt uppdrag som försvarsminister får också ta sitt ansvar fullt ut, sade statsminister Stefan Löfven på presskonferensen

Peter Hultqvist höll sedan ett kortare, anförande där han redogjorde för sin syn på saken:

–Sen jag tillträdde som minister har försvaret av Sverige varit min viktigaste uppgift. Det har varit mitt fokus även i detta fall. Jag försäkrade mig om att Försvarmakten gjorde allt för att lösa dom problem som säkerhetsläckaget på Transportstyrelsen hade orsakat. Det var min uppgift, det var mitt ansvar. Hade åtgärder för stöd i Försvarsmaktens arbete påkallats hade jag tagit sådana åtgärder.

– Försvarsmakten som myndighet fullgör sin uppgift i denna situation och därför behövde inte Försvarsdepartementet ingripa säger Peter Hultqvist.

Försvarsministern menar på frågan om vad han tror blir utfallet av riksdagens omröstning inte att ansvaret för läckan på Transportstyrelsen ligger hos hans departement. Därför låter han alltså riksdagen pröva misstroendeförklaringen mot honom.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android