Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace & Love bäst i Sverige på lista över världens största festivaler

Festival Insights har publicerat en lista över världens 250 största festivaler. På listan hamnar Peace & Love på plats 39, vilket är den bästa placeringen av de svenska festivaler som tog sig in på listan.

Det är första gången det görs en sammanställning av världens 250 största festivaler, sett till storlek och kommersiell succé. Bakom sammanställningen står Festival Insight, som är en branschtidning för festivaler och som ägs av organisationen bakom European och UK Festival Awards.

Peace & Love var Sveriges största festival 2012, men är det inte längre. Ändå hamnar Borlängefestivalen högst av alla på listan, med sin plats 39, medan Sweden Rock hamnar på plats 44 och Bråvalla på plats 50.

"En förklaring kan vara att analysen gjorts utifrån festivalsäsongen 2015, året då P&L gjorde en kraftig publikökning efter comebacken efter haveriet med den inställda festivalen 2013", spekulerar festivalpodden.se.

De svenska festivaler som tar sig in på listan är:

39. Peace & Love

44. Sweden Rock

50. Bråvalla

63. Way out West

120. Summerburst Stockholm/Göteborg

140. Storsjöyran

"Vi har nu fått en extra energiboost i förberedelserna för Peace & Love 2017 och känner oss oerhört tacksamma! Vi vill också passa på att tacka våra Peace & Lovers för all kärlek och för att ni hjälper oss att göra detta möjligt", skriver Peace & Love på sin facebooksida efter det positiva beskedet.

Här är topp 10 på listan:

1. Coachella

2. Glastonbury

3. Fuji Rock

4. Roskilde

5. Reading

6. Download Festival

7. Quebec City Summer Festival

8. T in the Park

9. Bonnaroo Music & Arts

10. Rock Am Ring

Den kompletta listan hittar du HÄR