Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Passagerare omkom i kraftig krock på E4 utanför Örnsköldsvik – bil fastnade under lastbil

Vid 20-tiden på söndagen krockade en lastbil och en personbil på E4 norr om Örnsköldsvik. Det var en sådan kraftig krock att personbilen trycktes in under lastbilen. Bilens passagerare omkom och föraren skadades svårt.

Annons

Kartan visar ungefärlig position.

Olyckan inträffade på E4 vid 20-tiden och när räddningstjänst och ambulans kom fram inleddes arbetet med att få loss föraren.

– Bilen är rejält intryckt under lastbilen. I princip hela passagerarsätet är under lastbilen, det är en väldigt svår situation, säger Åke Landfors vid räddningstjänsten.

Efter att föraren förts med helikopter till universitetssjukhuset i Umeå för vård upptäcktes ytterligare en person i bilens passagerarsäte. Passageraren omkom i krocken och anhöriga har underrättats.

Norrlands universitetssjukhus uppger att föraren, en man i 55-årsåldern, är svårt skadad och inlagd på vårdavdelning.

Ett vittne på plats uppger att lastbilen gled över på fel vägbana och därefter krockade med den mötande personbilen. Vittnet säger också att väglaget var som en skridskobana på platsen.

Räddningsarbetet pågick i flera timmar men efter att personbilen bärgats från platsen blev vägen återigen framkomlig vid 01-tiden. Även lastbilen skulle bärgas under natten.