Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par ska ha bestulits på 350 000 kronor i kontanter

Smycken och klockor värda 45 000 kronor, 350 000 kronor i kontanter samt 30 tabletter Sobril – det ska tjuven ha fått med sig efter ett inbrott hos ett par i Avesta. Nu åtalas en man misstänkt för brottet.

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Avesta kommun, åtalas vid Falu tingsrätt misstänkt för bland annat grov stöld.

Enligt åtalet ska han, någon gång mellan den 21 maj och den 24 maj förra året, ha tagit smycken och klockor till ett värde av cirka 45 000 kronor, cirka 350 000 kronor i kontanter samt 30 tabletter Sobril som tillhörde ett par i Avesta.

Mannen själv erkänner brott men vidgår inte att han stulit gods till det värde som anges i åtalet.

Avestabon åtalas även för två fall av olaga hot. Han ska nämligen, i slutet av oktober samt november förra året, ha hotat att döda en kvinna samt hotat en annan genom att skicka meddelanden där han bland annat skrev att hon var en "golare" samt andra saker som kunde uppfattas som hot om att hon skulle komma att skadas.

Därefter följer de tre åtalspunkterna stöld, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott – varav alla ska ha begåtts i november.

Mannen ska då, enligt åtalet, ha tagit en jacka värd 1 120 kronor från en butik i Avesta. Vid tillfället ska han även ha haft en kniv på sig samt ha varit påverkad av hasch eller annat cannabispreparat.

I de fallen erkänner mannen brott.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android