Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa och två bröder hittade döda vid isvak i Vetlanda: "Väldigt tragiskt"

En pappa och två bröder hittades döda vid en isvak i Vetlanda på tisdagskvällen.
– Vi försöker ta reda på om det kan ligga något brott bakom olyckan, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Jönköping.
Alla tre männen låg i vattnet när de hittades efter en större räddningsinsats.

Annons

De tre männen, en pappa och två halvbröder, ska ha begett sig ut vid 15.30-tiden på måndagen. När de inte kom hem på kvällen larmade en anhörig SOS.

– När polisen kom till platsen var räddningstjänst redan där för att söka efter männen. En person hittades snart allvarligt skadad.

En räddningshelikopter sattes in för att söka på ytan av sjön. Efter en halvtimmes ytterligare sökande i området hittades de två andra kropparna,

Hittades i vattnet

– De låg i vattnet i anslutning till en isvak. De fördes till sjukhuset där de förklarades avlidna. Vi har underrättat de anhöriga.

Det är oklart vad männen gjorde vid sjön och vad som fick dem att hamna i vattnet.

– Vi vet inte om de gett sig ut för att fågelskåda., fiska, åka skridskor, eller bara för att promenera. Vi försöker ta reda på om det kan ligga något brott bakom olyckan. Det finns inget som tyder på det i nuläget, men vi måste utesluta det.

"Tragisk händelse"

Den ena mannen är 65 år och är pappa till en av halvbröderna. De båda bröderna är i 20- respektive 30-årsåldern.

– Det är en väldigt tragisk händelse. De har troligen legat i vattnet väldigt länge innan de hittades. Det är mycket riskfyllt att ge sig ut på sjöisar utan rätt säkerhetstänk.