Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pangstart för Åsebo i Elitserien

Första elitserietävlingen i Ponnyallsvenska elitserien innebar en smakstart för Åsebo ridsällskap.
Det blev en andraplats efter dramatisk upplösning.

Annons

Den Ponnyallsvenska elitseriesäsongen är i gång. Serien inleddes med första tävlingen i Strömsholm i söndags och Avestaklubben Åsebo ridsällskap hade en bra dag.

Åsebo Ridsällskaps lag lyckades knipa en andraplacering efter en spännande omhoppning mot Jump Club och Örebro Ryttarteam. I Åsebos lag, som leds av Sofia Lederud, red Filippa Heldemar - Fantastic Fanny, Lina Berglund - Bill, Linnea Stjernlöf - Chesnut Prince och Amanda Nordin - Royal Ace. Med i laget finns även Ellen Malmqvist – Munsboro Albin och Anna Gisslen Wikström – It Takes Love.

– Det var ju jätteroligt. Det är ett bra gäng och det känns riktigt bra. Dessutom känns det inte som att vi vann för att de andra lagen var dåliga, utan vi var verkligen bra, säger Sofia Lederud, lagledare för Åsebo ridsällskap.

Åsebo har ridit i Elitserien många år men just i år har man ett av de bästa lagen klubben har haft.

– Det har man ju tänkt länge men i år har vi det bästa laget Åsebo har haft hittills någonsin. Sen gäller det ju att alla hästarna och ryttarna är friska, och det var de nu, säger Lederud.

Det märks tydligt att det är högsta nivå på tävlingarna i Elitserien. De ryttare som ger sin in i Elitserien vet vad de ger sig in på.

– Nu har vi ju sex ryttare och det är ju fyra som rider varje tävling. Men vi försöker ju få så många som möjligt att rida över säsongen, menar Lederud.

Nästa omgång i Ponnyallsvenskan rids den 9 april hos Åsebo Ridsällskap.