Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 70 svenska män kopplas till pedofilhärva - avslöjas efter granskning

Nu har 72 svenska män identifierats efter att ha laddat ned material med sexuella övergrepp på barn, rapporterar Aftonbladet och Svenska dagbladet.

Aftonbladet och Svenska Dagbladet har gemensamt genomfört granskningen. De har identifierat 72 män från Sverige som laddat ned olagligt material med sexuella övergrepp på barn.

Tidningarna har kontaktat ett trettiotal av männen. Ingen av männen uppges tidigare ha pratat med någon annan om att de brukar ladda ned material med sexuella övergrepp på barn.

– Mitt liv skulle vara slut om folk fick veta. Jag vill inte uttala ordet man kan kalla mig för, säger en IT-expert i Skåne, till Svenska Dagbladet.

Tidningarnas granskning bygger på material de fått av norska tidningen Verdens Gang som tidigare har gjrort en stor granskning i Norge.

Materialet innehåller information om 36 miljoner nedladdningar från olika fildelningssajter. Runt 7300 av nedladdningar kunde kopplas till Sverige.

Genom att korsköra användarnamn, IP-nummer och mejladresser lyckades tidningarna spåra männen.