Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Över 500 på manifestation för byskolorna: "Visar vilket engagemang det finns"

Artikel 1 av 2
Omorganisation av Leksands skolor
Visa alla artiklar

På lördagen hölls en manifestation i Leksand, med anledning av de numera uppskjutna planerna på att lägga ner två byskolor i kommunen.
– Det här visar verkligen vilket engagemang det finns för byarna och byskolorna, säger Madelene Jones, en av manifestationens arrangörer.

Mer läsning på ämnet skolsituationen i Leksands kommun, för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Skolneddragningar i Leksand skjuts på framtiden – oppositionen beredd på skattehöjning

Stor manifestation för byskolorna: " Vi ser en annan väg att gå"

Här är skolan näst billigast i länet – ändå föreslås stora besparingar med färre lärare och nedläggning av byskolor

SÅ KÖPER DU PLUS

Över 500 personer kom till Torget på lördagen för att lyssna på talen och musiken samt för att "sluta upp för levande byar" som arrangörerna kallar det i sitt pressmeddelande.

- Det känns fantastiskt att så många kom. Det här visar verkligen vilket engagemang det finns för byarna och byskolorna, säger Madelene Jones, en av manifestationens arrangörer, i pressmeddelandet.

På fredagen kom beskedet från den borgerliga majoriteten i Leksands kommun om att det inte kommer att läggas ner några grundskolor i kommunen inför läsåret 2018/19. Trots beskedet genomfördes manifestationen som planerat.

- Manifestationen blir startskottet för vårt fortsatta arbete. Nu vill vi vara delaktiga och ha dialog med politiker och tjänstemän, säger arrangören Anders Wahl.

Under manifestationen medverkade bland annat Leksandsartisterna Sofia Sandén och Karin Park.

- Byarna är det som är unikt för Leksand. Det är så dumt att ta kål på den största attraktionskraften som Leksand har, sade Karin Park i sitt tal.

Övriga talare under manifestationen var Camilla Nyman och Sauli Louma. Manifestationen avslutades med att Stina Rylander, Alice Anngård och Alfred Gärdsback från Djura sjöng ”Goliat”.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips