Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskarshamn lovar toppstämning inför Leksand: " Våra fans kommer att ställa till med ett helvete för LIF"

 
Playoff inför SHL-kval: Leksand-Oskarshamn
Visa alla artiklar

Oskarshamn har överraskat hockeysverige och är nu nära SHL. Nu möter de Leksand i en matchserie som de ser fram emot.
– Hade någon sagt i maj eller juni att vi skulle stå här idag så hade jag sagt att dom skulle lugna ner sig lite, säger Sportchefen Per Kenttä till hockeysverige.se.

IKO har överraskande tagit sig hela vägen fram till Playoff inför direktkval till SHL. Nu återstår ”bara” att slå ut Leksand i en matchserie bästa av tre matcher för att få möta Mora i slaget om en SHL-plats.

I en intervju med hockeysverige.se berättar sportchefen Per Kenttä om laget och att han på riktigt inte trodde att de skulle gå så här långt.

– Vi ledde faktiskt serien efter 26 eller 27 omgångar, men lite förvånad är jag ändå. Hade någon sagt i maj eller juni att vi skulle stå här i dag så hade jag sagt att dom skulle lugna ner sig lite, säger han.

Läs också: Hanson: Oskarshamn har alla chanser mot Leksand – i två av tre lagdelar är de jämnstarka

I Oskarshamn råder det hockeyfeber. De kommer att möta Leksand i en matchserie som drar i gång på tisdag. – Just nu är det hockeyfeber här i stan och det kommer att bli fullsatt på torsdag. Det blir ett jäkla tryck i vår arena när det blir fullsatt. Samtidigt vet jag att våra fans kommer ställa till ett helvete för Leksand, säger han.

Läs också:

Skadeläget ljusare i LIF-truppen – olika formationer testas: "Viktigt att ha varianter"

Här jublar IKO-spelarna med fansen – matchhjälten om målet: "Blev superglad"