Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oskar Djärv vill tillbaka till SM-toppen efter operation

Oskar Djärv, Avesta-triahtleten, siktar mot framskjutna placeringar på SM i Uppsala, trots den brokiga säsongsinledningen.

Oskar Djärv tillhör Sverige-eliten inom sprint-triathlon. Förra året kammade han hem ett individuellt silver och stafettguld samt bärgade den totala Sverigecupen på sprintdistansen. Lägg därtill uttagning i landslagstruppen och tävlingar i Europacupen.

Men årets uppladdning för att kunna upprepa de bedrifterna har, för Avestasonen, varit allt annat än optimala.

– Inför den här säsongen har det varit lite struligt, jag opererade bort halsmandlarna i april. Jag var sjuk kring det och även efter det. Så det har tagit lite tid att komma igång med träning och sådär.

Men trots förlorad träning på grund av sjukdom har han hunnit ställa upp i två tävlingar. De har båda gått över hans egen förväntan.

– Jag har tävlat i Hallstahammar och Saltsjöbaden. I Hallstahammar kom jag tvåa och i Saltsjöbaden kom jag etta. Så jag var ju inte så sänkt efter halsmandelsoperationen som jag trodde att jag skulle vara.

Djärv trodde till en början att han skulle behöva stå för SM-tävlingarna i Uppsala på grund av operationen. Men de senaste tävlingarnas resultat har gett honom råg i ryggen att satsa fullt ut i SM.

– Eftersom jag har haft det här strulet med halsmandlarna, så har jag tidigare trott att jag inte skulle kunna vara med i det här loppet. Men nu får jag väl nästan, med tanke på hur stark jag varit de senaste veckorna, hoppas på medalj.

Vad tror du om dina chanser?

– Det vore väldigt kul med medalj, men jag blir samtidigt inte ledsen ifall jag misslyckas. Det vore väldigt kul med medalj. Det känns ändå som jag borde ha chans på det. Om jag har en riktigt bra dag så kan jag till och med utmana om guld, och det vore ju helt fantastiskt.

Utöver hans SM-satsningar hoppar Djärv på att kunna tävla mer för sitt Italienska team i år, då han bara gjorde en tävling för dem förra året. Han har även planer på att tävla i fler utländska ligor.

– Till den här säsongen har jag också varit i kontakt med ett tyskt team, för att tävla i deras tyska Bundesliga där det är väldigt hög kvalitet i tävlingar.

– Det är mycket som är på gång och mycket som är kul.

Så ser de olika distanserna inom triathlon ut.

Sprint: 750m sim + 20 km cykel + 5 km löp

Olympisk: 1500m sim + 40 km cykel + 10 km löp