Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Orgelnatt i Säters kyrka på fredag kväll

Annons

På fredag den 14 juni mellan klockan 18 och midnatt arrangeras Säters första orgelnatt i Säters kyrka.

INSÄNT. Instrumentens drottning – så kallas orgeln. Men numera har instrumentens drottning hamnat lite i skymundan, många har aldrig varit på en orgelkonsert. Detta vill vi ändra på, orgeln är alldeles för fantastiskt för att glömmas bort. Inget annat instrument har samma möjligheter, orgeln kan låta som en hel orkester, men också som en ensam flöjt, som ett dataspel eller en helikopter.

För att ge möjligheten att lyssna på orgelns alla möjligheter inbjuder Säterbygdens församling till Säters första orgelnatt. Thomas Bernhardt, organist i Säterbygdens församling sedan fyra år tillbaka och initativtagare till orgelnatten, har inbjudit inte mindre än fyra av sina organistkollegor: Terhi Aho, Husby, Henrik Alinder, Falu Kristine, Minna Heimo, Stora Kopparbergs kyrka och Daniel Larsson, också Säterbygdens församling. För presentationerna av musiken, kompositörerna och den historiska och musikhistoriska bakgrunden står Antje Bernhardt, präst och organist.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel