Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebrospelaren bötfälls och stängs av efter leksandsmatchen

Det var under lördagsmatchen mellan Örebro och Leksand som Örebros Libor Hudacek åkte in i linjemannen Daniel Persson. Ludacek anmäldes för domarkollisionen och under söndagen kom således domen.
Böter om 13 000 kr och två matchers avstängning.

Incidenten som ger Libor Hudacek två matchers avstängning.

Domen

Böter om 13 000 kr och två matchers avstängning.

Anmälan

I slutet av andra perioden kommer Örebros spelare Libor Hudacek åkandes genom mittzonen och skall passera offensiv blålinje där LM Daniel Persson står. LM har klivit in i banan för att ge spelaren alternativ.

Strax innan kollisionsögonblicket uppfattar LM att anmäld spelare och han har ögonkontakt. LM försöker minimera kollisionen genom att ta emot anmäld spelare medan spelaren fortsätter rakt in i LM och avslutar med att knuffa LM i bröstet. Denna rörelse medför att LM slungas bakåt och faller till isen oförmögen att skydda sig själv. Hög skaderisk föreligger.

Örebro HK har uppgett följande

Spelaren åker på en puck som är droppad ner i anfallszon. Spelaren ser att LM är i hans färdriktning. Spelaren försökeratt ta sig runt LM och båda faller. Det är uppenbart att spelaren ej har för avsikt att knuffa eller tackla linjeman, endast att försöka ge sig själv möjlighet att åka mot pucken. Knuffen i sig handlar endast om att få möjlighetatt komma runt LM.

Disciplinnämndengör följande bedömning

Av utredningen framgår att Libor Hudacek åker på LM på det sätt som framgår av anmälan och att han uppfattar att det är en domare som han kolliderar med. Kollisionen i sig går inte att undvika, men istället för att försöka lindra den, på sätt som domaren gör, väljer Libor Hudacek att avsiktligt förstärka situationen genom att trycka ifrån domaren med sina händer/armar. Förseelsen är otillbörlig och respektlös och bör föranleda en avstängning. Nämnden beaktar i straffmätningen att tillvägagångssättet innebär stor risk för skada. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Han ska också betala böter med det belopp som framgår av beslutet.