Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande Leif Nilsson om turbulensen på Region Dalarna: "Vi har bett om ursäkt"

 
Krisen på Region Dalarna
Visa alla artiklar

Leif Nilsson, ordförande i Region Dalarna, uttalar sig nu om turbulensen på myndigheten och kritiken mot regiondirektör Tiina Ohlsson.
– Vi har bett personalen om ursäkt, säger han.

DT kunde i går berätta om att Tiina Ohlsson, chef på Region Dalarna, utstått hård intern kritik och att personalen samlats för ett stormöte.

Nu uttalar sig Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson om turbulensen på myndigheten.

– Vi har haft en förhandling med det lokala facken och är överens om hur vi går vidare. Det har funnits problem, stora och små, säger han.

Små saker växer fort om man inte pratar om dem på rätt sätt, menar Nilsson.

– Det mesta kan man lösa. Det handlar delvis om personliga saker.

LÄS ÄVEN: Regiondirektören Tiina Ohlsson svarar på kritiken: "Ingen förtroendekris"

Han säger att han och styrelsen står bakom Tiina Ohlsson – förtroendet finns kvar.

– Hon har inte jobbat så länge heller och det är saker som går att slipa till. Vi har gått igenom och inte hittat att det har begåtts några brott mot exempelvis MBL eller Lagen om offentlig upphandling.

Den hemliga tidrapporteringen av en enskild avdelning är det som har skapat mest upprörda känslor.

– Där har vi som arbetsgivare bett de berörda om ursäkt. Man kan göra tidkontroller, men sättet det gjordes var inte bra.

Hur ser du på kritiken att Tiina Ohlsson är skriven i Stockholm, samtidigt som hon jobbar för en myndighet som ska främja tillväxt i Dalarna?

– Vi tittade på det. Man kan inte kräva mer än att hon befinner sig i Dalarna när hon jobbar och då bor hon i praktiken i Leksand. Det belastar inte arbetet på något sätt. Om hon borde betala sin skatt i Dalarna är väl mer en moralisk fråga.